15 maart 2015

Goodbye winter, hi spring! ~ summer feelings #1


Volgende week is het lente. Misschien een beetje vroeg om al met een zomerserie te starten maar ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kijk onwijs uit naar de lente en zomer. Daarom is deze serie, summer feelings, een serie om je voor te bereiden en te verheugen op de komende twee seizoenen. Ik houd onwijs van de winter, van de warme truien en de gezelligheid, maar ik ben nu toch wel echt op het punt aangekomen dat ik de kou zat ben en gewoon in een korte broek en shirtje naar buiten wil kunnen. En waar kijk ik verder nog naar uit in de zomer? Lees mee!

Ik kon het niet laten een zomer kleding set bij Polyvore te maken, klik hier om er naar toe te gaan. :)

Kleding
Ik noemde het net al even, maar ik heb zin om zomerkleding te gaan dragen. Zoals ik al zei houd ik van warme truien, maar ik houd minstens net zo veel van leuke hempjes en shirtjes. En ondanks dat korte broeken een hoop gedoe meebrengen voor ons, vrouwen, heb ik ook heel erg zin om die weer uit de kast te trekken. Het kriebelt ook al heel erg bij mij om te gaan shoppen en heel veel nieuwe kleren te kopen voor de aankomende seizoenen. Maar op dat gebied houd ik me nog maar even in...

IJsjes
Jaaaa! We hebben waar ik woon een aantal geweldige ijswinkels zitten.  Is het niet geweldig om naar de stad te gaan, daar een ijsje te halen en die in de volle zon aan de rand van de gracht op te eten? Hmmm, daar heb ik nu al heel erg zin in.

Bron

Fruit
Iets waar ik eerst helemaal niet aan dacht, maar als ik erover nadenk is dit ook wel een groot pluspunt van de zomer: fruit. In de zomer groeit er weer heel veel lekker fruit als aardbeien, perziken en kersen. Natuurlijk kan je dit ook allemaal in de winter krijgen, maar omdat het seizoen voor deze vruchten toch echt de zomer is zijn ze dan veel goedkoper en lekkerder.

Groene bomen en mooie bloemen
In de herfst hebben de bladeren van de bomen natuurlijk prachtige kleuren. Als dan de winter komt worden de bomen echter zo kaal en triest. Lente groene bomen staan toch een stuk mooier en vrolijker. Kom maar op met die bladeren! ;) En natuurlijk komen er ook heel veel mooie bloemen in bloei. Aan de bomen of gewoon op de grond.

Bron
Pastelkleurtjes
Ik ben een groot fan van pastelkleuren. En hoewel ik me zelf niet heel erg aan de seizoen gerelateerde kleuren houd, ik draag met liefde bordeaux rood in de zomer, doen winkels dat wel. Dat vind ik zeker niet erg, want zoals ik al zei vind ik pastelkleuren heel erg leuk. Lekker vrolijk.

Licht
Je merkt nu al heel erg dat het steeds langer licht is op een dag. Ik vind het geweldig. Ik heb ook het gevoel dat ik veel actiever word als het lichter is. Zo sta ik makkelijker op en kan ik me beter concentreren. Hoe dat komt? Ik denk vooral omdat ik als het donker is het liefst lekker warm en "cozy" in een hoekje te kruipen. Ook kan je lang foto's maken als het licht blijft. Er staan niet heel veel zelfgemaakte foto's op mijn blog omdat ik artikelen vaak in de avond schrijf en ik dan geen mooie foto's kan maken. Ik heb maar een Canon Ixus 105 (gewoon een digitale camera) en om daar goed foto's mee te maken heb ik echt goed licht nodig.

Bron

Warmte
Hoe kan ik deze vergeten? In principe vind ik kou niet zo erg, zolang je er wat aan hebt. Dat wil zeggen, als het sneeuwt houd ik van kou. Maar als het echt alleen maar een beetje koud is (wat we bijna deze hele winter gehad hebben) vind ik het een stuk minder fijn. En ook al heb ik het al snel té warm, kijk ik op dit moment wel uit naar wat meer warmte. Lekker buiten eten en genieten van het naar school fietsen door de zon..


Dit was het eerste deel van mijn "summer feelings serie"! Kijken jullie ook al zo uit naar de lente en zomer?
2 opmerkingen:

  1. ja, ik wel! Heerlijk 's avonds nog even fietsen naar het strand of een wandeling door de duinen! (met een ijsje als afsluiter :)!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaaaa zomer!! lekker buiten de hele dag :) wij moeten sws heel veel ijsjes gaan eten <3 je blog is echt superleuk, je schrijft fijn en het lees makkelijk! nu ga ik weer leren :( xx

    BeantwoordenVerwijderen