29 november 2015

Een paar hele mooie nummers


Zoals misschien wel op te maken is uit de Favourite music at the moment artikelen, houd ik van muziek. Mijn muzieksmaak loop erg ver uit elkaar. Soms luister ik naar snelle rock, soms naar langzame musical nummers. Hoewel ik dus snelle vrolijke nummers vaak erg kan waarderen, zijn er ook een heleboel langzame nummers die ik erg fijn vind om te luisteren. Daarom vandaag een paar hele mooie, en ja, ook wel gevoelige, nummers. Niet veel tekst, wel veel mooie muziek.Lijmen - Maaike Ouboter
Veel mensen kennen alleen het nummer Dat ik je mis van Maaike Ouboter. Persoonlijk vind ik dit nummer echter nog veel mooier en raakt dit me veel meer.


Sad Song - We The Kings
Ik kwam dit nummer tegen toen ik weer een fanvideo sessie had op YouTube. Onder één van de video's die ik keek (waarschijnlijk over Scott en Allison uit Teen Wolf) stond dit nummer en sinds dien ben ik helemaal verslaafd.


Talking To The Moon - Bruno Mars
Waaarom had ik dit nummer nog nooit eerder gehoord? Ik wist dat Bruno Mars mooi liedjes kon maken (ehh Grenade, hallo? Hoewel ik die ondertussen wel een beetje zat ben) maar dit is echt prachtig. En het doet me heel erg denken aan de John Lewis advertentie advertentie over "the man on the moon". Kijk die hier.


Oceaan - Racoon
Ik denk dat bijna iedere Nederlander dit nummer wel kent. Het komt uit de film Alles is familie en persoonlijk vind ik het prachtig. Ik vind Racoon sowieso heel goed, maar dit is natuurlijk heel anders. Het is het enige nummer dat ze tot nu toe in het Nederlands hebben uitgebracht. En eigenlijk vind ik het wel heel mooi, er is ook een Engelse versie, maar die vind ik veel minder.


White Horse - Taylor Swift
Ik zou Lidewij niet zijn als er geen nummer van Taylor Swift op deze lijst zou staan. Er zijn natuurlijk een heleboel nummers die ik erbij wilde zetten, maar ik heb het op één gehouden. Maar bijvoorbeeld Back to december, All too well en nog zoveel meer vind ik ook heel erg mooi.


Mag Ik Dan Bij Jou - Claudia de Breij
Ook dit is een nummer dat bijna iedereen wel kent. Het is al best oud, maar vorig jaar werd het plotseling weer heel populair. Niet zo gek, persoonlijk vind ik het prachtig... Dus, ook al kent iedereen hem al, hier is hij nog een keer. Gewoon, zodat je hem nog eens kan luisteren.


Human - Christina Perri
Dit is een typisch geval van "Lidewij ontdekt bijna twee jaar later dan de rest van de wereld een nummer". Ik had het wel eens gehoord toen het net uit was, maar blijkbaar drong het niet zo tot me door en sloeg ik het niet op. Laatst kwam hij echter weer voorbij en ik was meteen verliefd. Zo mooi! Misschien was je dit nummer alweer vergeten? Hier is hij weer.Even My Dad Does Sometimes - Ed Sheeran
Ed Sheeran is natuurlijk sowieso een ster in mooie, gevoelige nummers schrijven. Dit nummer vind ik ook echt super mooi. De een zegt dat het geschreven is over iemand die het leven niet meer ziet zitten, de ander dat het gaat over een vriend van Ed die ongeneeslijk ziek was. Wat voor rede het ook is, Ed kiest precies de goede woorden en heeft weer eens een prachtnummer gemaakt. 


The Girl Who Cried Wolf - 5 Seconds Of Summer
Er staan een aantal prachtige nummers op het nieuwe album van 5 Seconds Of Summer. - Heb ik trouwens al gezegd dat ik naar hun concert ga in mei? Zo niet, JA, ik ga! - Net als The girl who cried wolf en Broken home is Invisible daar één van. Ik denk dat er behoorlijk wat tieners zijn die zich hierin herkennen. Daarnaast vind ik het leuk dat het helemaal door Calum is gezongen, want Calum is denk ik mijn favoriet van de band. Het is een cover, want het origineel is nergens te vinden op YouTube. Hier wel de link naar Spotify.


Fix You - Coldplay
Ik sluit af met dit nummer van Coldplay. Coldplay is een band die ik al sinds dat ik nog vrij jong was meekrijg, omdat mijn ouders er veel naar luister(d)en. Dit is een nummer dat ik altijd al heel erg mooi en lief heb gevonden. Weer wat ouder, maar heel mooi.


4 opmerkingen:

  1. meh.. Ik vind/vond alison maar irritant.. en kira eigenlijk ook.. scott moet eventjes een betere smaak krijgen.. xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wow Calum lijkt daar helemaal niet op calum. tenminste niet die calum die ik in m'n hoofd heb.. al is calum van nu al zo'n 3 jaar ouder, niet meer compleet met babyface enzeau xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Human is zo mooi ♥ moest huilen bij horen van de eerste keer ♥ fix you is ook echt prachtig ♡

    BeantwoordenVerwijderen