03 april 2016

Even bijkletsen: twee voorstellingen en een toetsweek

Bron
Inspiratieloos en druk, dé combinatie die ervoor zorgt dat er op je blog geen artikelen online komen. Als je naar mijn vorige stukken kijkt zul je merken dat ongeveer één op de drie begint met excuses dat er zo lang niks online kwam. Dezelfde manier als hoe ik dit artikel begin. En wat doe je als je weinig tijd hebt en je brein geen enkel creatief idee meer bedenkt? Juist, dan ga je schrijven over wat je bezig houdt, wat je doet of gewoon wat er allemaal gebeurt in je leven. Dat is dan ook precies wat ik vandaag van plan ben.

Een update dus. Laat ik maar gewoon heel simpel beginnen. Ik had van 15 tot 23 maart toetsweek. Ondertussen heb ik er dus alweer een week zonder proefwerken opzitten en zijn bijna alle cijfers al binnen. Niet geheel tevreden, maar het aantal onvoldoendes is tot nu toe beperkt gebleven tot één. Ondanks de niet optimale resultaten was het een vermoeiende week en het Paasweekend van vier dagen had ik dan ook echt even nodig om lekker niks te doen. Al moesten er eigenlijk ook meteen weer twee verslagen en een presentatie gemaakt worden.

Een aantal beelden van de musical, vanzelfsprekend niet kijken als je geen spoilers wil zien.

Maar goed, weg met al die negativiteit. Het leven is soms ook best leuk. ;) Afgelopen dinsdag ging ik bijvoorbeeld naar de nieuwe musical Sky. Het was een try-out (vandaag was de première, op het moment van publiceren is hij echt nét afgelopen haha) en dus gingen er nog een paar dingen mis, maar ondanks dat vond ik het prachtig. Aan mij werd verteld dat het een musical was over een meisje dat voor haar problemen in het dagelijks leven vluchtte naar een droomwereld. Veel meer dan dat kan ik er eigenlijk ook niet van maken zonder al te veel te spoilen, maar ik kan wel zeggen dat het een stuk heftiger was dan ik had verwacht.

Misschien heb je al gehoord dat het een 3D musical is en net als ik gedacht "Hoe kan dat?". Iedereen kreeg een 3D-bril op en er werden beelden geprojecteerd op de achtergrond. Het décor werd er meteen een stuk groter van en vooral in de paar scènes waar gevlogen werd gaf het een super mooi realistisch effect. Het leukst vond ik Skys vriend Howie en zijn alterego in haar droomwereld, gespeeld door Roben Mitchell. Zijn scènes waren vaak grappig, lief en zijn stem is onwijs goed. Ook was ik zoals verwacht groot fan van Matteo van der Grijn, die Sky's vader speelde. Ik heb hem zo'n vijf jaar geleden in Soldaat van Oranje gezien en kon niet wachten om hem weer te zien spelen. En ik kan niet anders dan de hoofdrolspeelster, Lisse Knaapen ook nog even noemen, zij was ook enorm goed!

De liedjes in de musical waren van Marco Borsato. Ik heb met zijn muziek normaal niet zoveel (al ben ik zeker van mening dat er een paar hele mooie nummers tussen zitten) maar ik vond het hier toch wel mooi. De teksten waren hier en daar aangepast, maar er waren ook zeker wat nummers die gewoon rechtstreeks van Marco's album afkwamen. Een van de weinige minpunten die ik zo kan noemen is dat het verhaal niet heel geloofwaardig was. Het gepest waar Sky mee moest dealen was heel extreem, zo heb ik dat nog nooit echt van iemand gehoord. De vrouw die naast ons zat vroeg dan ook aan ons of er bij ons op school ook zulk soort dingen gebeurden, gelukkig konden we daar nee op antwoorden. Als laatste nog een shoutout naar de dansers, want die waren echt heel goed.


Maar oké, het was helemaal niet mijn bedoeling om gewoon een review te gaan schrijven. Tijdens de pauze van de voorstelling kwamen we erachter dat Roos van Breukelen en Ayal Oost ook in de zaal zaten. Zij speelden Ada en Anton in Soldaat van Oranje een tijdje terug. Aangezien ik daar was met een aantal meiden die ik door onze gedeelde liefde voor musicals en vooral Soldaat van Oranje heb leren kennen, moesten we natuurlijk even naar hen toe. Het was super leuk om hen na afloop van de musical even te spreken en een paar foto's te maken. De kwaliteit is bagger, maar dat maakt even niet uit, want het was wel heel leuk. :)

Donderdag ging ik met een vriendin naar een cabaret voorstelling van Van der Laan en Woe. Het was super leuk en ik heb de hele avond gelachen. Goed om mijn emoties in balans te houden, dinsdag huilen bij Sky en donderdag juist heel hard lachen bij Van der Laan en Woe. De twee cabaratiers zijn onder andere bekend van het programma de Kwis, dat elke zaterdagavond op om 21.35 uur op NPO 1 wordt uitgezonden. Er zaten heel wat herkenbare en actuele dingen in en ik heb ze op geen enkel foutje kunnen betrappen. Vooral toen ze ook nog een ukulele tevoorschijn haalde, was de voorstelling helemaal geslaagd, haha. 

Eigenlijk had ik dus een hele leuke week, ondanks dat het net toetsweek is geweest. En dat is niet alles, volgende week staat er alweer iets super leuks op de planning... VEED! Het is een evenement waar je allemaal YouTubers kan ontmoeten en ik ga er heen met een aantal van de meiden met wie ik ook Teske ontmoette in december. Ik ga waarschijnlijk vloggen, maar dat wordt meer gewoon als herinnering voor mezelf dan dat ik echt een video online ga zetten. Misschien maak ik er wel plog van, maar dat moet ik nog even zien. 

1 opmerking:

  1. Ja, Sky was mooi he! Het was leuk er met jou heen te gaan! XXX

    BeantwoordenVerwijderen