26 april 2016

Hoe erg ik naar de zomer verlang


Bij elk zonnestraaltje dat doorbreekt krijg ik tegenwoordig een zomergevoel. Maar als ik dan naar buiten ga stap ik tegen verwachting in toch de kou in. Een behoorlijke teleurstelling. Weg blij gevoel door de zon. Want aahh, ik ben die koude wintermaanden nu toch echt zat. Ik wil warmte, lange dagen, korte broeken en ijsjes eten op het strand.

Vorige week was het af en toe al helemaal raak, ik fietste voor het eerst weer zonder jas, mijn truien borg ik op en zelfs het eerste ijsje werd gegeten. Helaas was ik iets te positief. Vandaag fietste ik namelijk weer gewoon lekker door de regen, op zijn Hollands. Ik vrees dat de kou nog lang niet helemaal voorbij is. Aankomende woensdag is het koningsdag, en dan is er ook super veel regen voorspeld. Koningsdag is niet echt mijn favoriete feest, maar vaak ga ik toch nog wel even de stad in. Als het echt zulk weer wordt als nu wordt aangegeven, denk ik echter dat ik dit jaar maar even pas en alleen thuis een beetje mijn nagels oranje lak en vlaggetjes op mijn wang schmink. Oké, misschien vind ik dat ook te veel moeite als ik toch alleen maar thuisblijf...

Het is toch altijd super leuk om op Koningsdag in het zonnetje over de rommelmarkt te lopen, te genieten van de vrolijkheid van mensen en misschien zelfs een festivalletje mee te pikken? Ik verlang naar het in korte broek in het zonnetje zitten, met een ijsje in de hand. Ik heb zin om weer te picnicken in een park, op het strand, of zelfs gewoon in iemands achtertuin. Ik wil mijn regenbroek ergens in een doos op zolder weg kunnen stoppen om er zeker vier maanden niet meer naar om te hoeven kijken. Ik wil dat ik vanzelf opsta omdat het te heet is in bed, in plaats van dat ik nog even terug kruip om nog een beetje van die warmte op te pikken. Ik wil weer waarvan ik weer zin krijg om me een beetje fancy te kleden in plaats van de hoodies die ik bijna de hele winter aan heb gehad. Sowieso heb ik zin om weer nieuwe zomerkleding in te slaan en zoveel meer opties te hebben omdat verschillende shirtjes nou eenmaal goedkoper zijn dan dikke truien.

Ik heb misschien zelfs wel zin in het verbranden en het plakken van het zweet. Of ik dat nog steeds wil als het eenmaal zover is, weet ik niet, maar voor nu klinkt het super fijn.  Zomer, kom alsjeblieft snel.

2 opmerkingen: