20 december 2016

Mijn favoriete personages ♥ BLOGMAS 2016 ♥ DAY 17


Als je een serie of film kijkt heb je vaak al snel een favoriet personage. Ben je fan van een serie of film, dan is een favoriet personage zelfs bijna noodzakelijk om bij het fandom te horen. Als je naar de personages kijkt die ik het leukst vind dan zie je een duidelijk verband...
Ik neem even Harry Potter, The Vampire Diaries en Once Upon A Time als voorbeeld maar ik heb dit eigenlijk bij bijna alle series en films, haha.

Één van mijn favoriete personages uit Harry Potter is Severus Snape (of Severus Sneep in het Nederlands). Ik houd sowieso vaak van de bad guys in films, maar Snape is vooral mijn favoriet omdat hij zoveel verschillende lagen heeft. (SPOILER ALERT) Hij lijkt slecht, maar blijkt goed te zijn. Zijn gedrag blijkt het gevolg te zijn van een moeilijke jeugd en uiteindelijk is hij één van de grootste helden van alle Harry Potter films en boeken.

Maar de belangrijkste factor die mij zo'n Snape fan maakt is gewoon zijn houding. De helft van wat hij zegt is sarcastisch en om de een of andere rede vind ik dat geweldig. Hij is grumpy, maar sassy en ik moet vaak heel erg om hem lachen.

Van The Vampire Diaries (de tv-serie) is mijn favoriete personage Damon Salvatore. Wederom een sarcastisch, chagrijnig en sassy karakter dat veel mensen waarschijnlijk irritant zouden vinden, maar ik prachtig vind. Hij is niet bepaald een held, aangezien waarschijnlijk een derde van de moorden in de serie (die er nogal veel zijn, haha) door hem komen. Ook dit personage is iemand die het in het verleden heel moeilijk heeft gehad en daarom zo is geworden, waardoor je meer medelijden krijgt met hem dan dat je zegt dat hij een slecht persoon is. Tenminste dat is wat er bij mij gebeurt.

Het laatste voorbeeld is Killian Jones van de tv-serie Once Upon A Time. Dit is basically hetzelfde verhaal: een personage met veel pijn uit het verleden, wat zich uit in een "slecht" karakter met een hoop sarcasme en sass. Hij is net als de andere een van de komische noten in de serie, maar aan de andere kant een personage waar heel veel verschillende dingen in zitten en waar je heel veel medelijden mee krijgt.

Vrij duidelijk dus dat ik een zwak heb voor de sarcastische, chagrijnige, maar toch wel heel erg lieve personages. De mensen die door een heftig verleden "slecht" zijn geworden en enorme muren om zich heen hebben. Maar door een beetje liefde komt hun lieve kant weer naar voren.

Het zijn personen die ik in het echte leven misschien niet altijd even leuk zou vinden om eerlijk te zijn, maar op mijn tv zijn ze meer dan welkom.

1 opmerking:

  1. Verrassend! :) En hoe zit het met Sherlock??!?!? xxx Moniek

    BeantwoordenVerwijderen