01 mei 2016

De struggle die opruimen heet

Zolang ik me kan herinneren ben ik slecht geweest in opruimen. De vloer van mijn kamer lag vroeger altijd bezaaid met speelgoed, en hoewel dat nu wel is vervangen door andere dingen ligt hij nog steeds vrijwel altijd vol. Op het moment dat ik dit schrijf lig ik met mijn linkerarm op een stapel papieren, een schrift en een plakbandautomaat. Mijn rechterarm wordt ondersteund door een schaar, een doosje kleurpotloden, een scrapbook en mijn telefoon. Hierover heen hangend typ ik op mijn toetsenbord, waar ik nog net bij kan. Misschien dat dat een beetje een beeld geeft van hoe het er momenteel uitziet in mijn kamer...


Toen ik kleiner was had ik simpelweg altijd een hekel aan opruimen. Ik wilde het gewoon nooit doen. En als ik dan eenmaal aan de slag was raakte ik enorm snel afgeleid door alles wat ik tegenkwam. Ondertussen is die hekel wel iets minder groot geworden, al is het nog steeds niet bepaald een hobby. Ik raak echter wel nog steeds afgeleid door van alles en nog wat, waardoor ik vaak maar zo'n vijf minuten achter elkaar kan opruimen. Daarnaast vind ik het ook gewoon altijd saai. Een beetje uitzoeken wat er weg kan, ergens anders heen moet of wat ik gewoon even moet opbergen is niet bepaald de meest interessante activiteit waar ik me mee bezig zou kunnen houden. Dit is de rede waarom ik meestal een serie of iets dergelijks aanzet om naar te kijken tijdens het opruimen, maar dat is dan weer een van de redenen dat ik altijd afgeleid raak. Ik kan mijn hoofd er gewoon niet bijhouden. Ik bedoel, ik was net ook bezig met opruimen, maar toen kwam ik op het idee van dit artikel...

Verder heb ik ook gewoon de vervelende eigenschap dat ik dingen niet meteen opruim als ik ze gebruikt heb. Vaak vergeet ik het gewoon, maar soms heb ik er ook simpelweg geen zin in. En als ik ze dan eenmaal heb laten liggen, stel ik het telkens maar uit tot ik ze echt ga opruimen. "Dat komt later wel." Wat resulteert in torenhoge stapels spullen die ik allemaal "later" ga opruimen. Uiteindelijk stel ik het meestal uit tot een vakantie, en dan ga ik helemaal los. Momenteel heb ik meivakantie en dus zou ik dus ook nu moeten opruimen, maar het is er nog niet van gekomen. En nee, het is niet zo dat ik betere dingen te doen heb, want ik heb behalve Netflix kijken en gitaar spelen nog niet veel gedaan deze week. Ik zie er gewoon tegenop om eraan te beginnen, omdat het ondertussen dus zo'n enórme zooi is geworden.

Het volgende probleem is denk ik mijn manier van opruimen. Ik pak altijd een voor een de spullen van mijn bureau/grond(/iets anders wat ik op dat moment leeg probeer te krijgen) en die verdeel ik dan in drie stapels: weg, opbergen in mijn kamer en opbergen buiten mijn kamer. In principe zou dit goed werken, als ik ook daadwerkelijk alles in één dag zou opruimen. Als je namelijk halverwege de klus stopt en pas een tijdje later weer verder gaat, zijn de stapels vaak al door elkaar gegaan of ligt een deel ervan gewoon weer opnieuw op je bureau. Daarnaast vergeet ik vaak de stapel die weg moet, vaak weg te gooien en vergeet ik de stapel die ik buiten mijn kamer moet opbergen vaak op te bergen. Hierbij krijg je dus weer hetzelfde verhaal, de stapels raken door elkaar en het wordt mogelijk nog rommeliger dan eerst.

Het laatste punt dat ik even moet noemen is dat ik gewoon te veel spullen heb. Ik bewaar altijd alles en ben heel slecht in dingen weggooien. Bij bijna alle dingen die ik tegenkom denk ik of dat ik het ooit nog kan gebruiken, of dat ik het later leuk zal vinden om terug te zien. Dit resulteert in teveel spullen die allemaal een plekje moeten krijgen die ik simpelweg niet heb. En dan ontstaat er rommel, veel rommel.

Maar goed, dat was het zeuren wel weer voor vandaag. Ik moet maar eens verder met opruimen... Herkennen jullie dit, of krijgen jullie echt kriebels bij het zien van deze foto's?

Korte mededeling: ik ga mijn uploadschema niet meer gebruiken, aangezien ik me er toch niet aan hield en het alleen nog maar extra druk gaf. Het is nou eenmaal moeilijk veel artikelen te schrijven in combinatie met al het schoolwerk dat er gedaan moet worden, dus ik ga voortaan gewoon uploaden wanneer ik daar tijd voor heb. Vanzelfsprekend is dit wel nog gewoon zo vaak mogelijk..

1 opmerking:

  1. Ik herken het enormm vooral dat laatste punt. Ik verplaats de spullen ook soms bijv bureau naar grond en andersom

    BeantwoordenVerwijderen