29 maart 2015

My favourite music at the moment #1


Hoewel ik vooral veel naar hetzelfde luister, komen er af en toe wel nummers voorbij die ik een tijdje veel luister. Soms zijn het typische top 40 nummers, soms wat anders. Het leek me leuk om af en toe, compleet random (dus niet bijvoorbeeld één keer per maand), een artikel te schrijven over de muziek die ik op dit moment veel luister. 

Love me like you do - Ellie Golding
Als eerste een vrij bekend nummer. Oorspronkelijk is hij geschreven voor de film Fifty shades of grey. Hoewel ik deze film niet gezien heb, wat ik ook niet echt van plan ben nog te gaan doen, vind ik dit nummer wel heel leuk. Ik ben überhaupt Ellie Golding veel meer gaan waarderen. Ze heeft een hele aparte stem en hoewel ik die eerst heel irritant vond, ben ik er nu meer en meer van gaan houden.


Sugar - Maroon 5
Ik houd van Maroon 5! Ze hebben heel veel nummers die ik heel leuk vind en daar is Sugar er zeker één van. Hoewel ik Animals, die laatst behoorlijk populair was, niet echt iets voor hen vond en niet zo kon waarderen hebben ze me met dit nummer weer heel blij gemaakt. Ook Maps, die ondertussen ook alweer best oud is, vind ik nog steeds heel leuk.


Lightning in a bottle - The Summer Set
Deze is iets minder bekend in Nederland. Afgelopen zomer heb ik The Summer Set een beetje ontdekt door hun nummer Boomerang, wat ik nog steeds veel luister. Laatst besloot ik nog wat van hun nummers op te zoeken en deze vond ik de leukste. Het is heel vrolijk en het doet me aan de zomer denken.


They don't care about us - Michael Jackson
Een behoorlijk oud nummer ondertussen! Ik had het wel eens gehoord natuurlijk, maar nooit echt veel geluisterd. Ondertussen heb ik besloten dat ik het toch wel erg leuk vind. Ook het clipje is lekker ouderwets, enjoy!


One last time - Ariana Grande
Ik hoorde dit nummer op de radio en heb hem meteen opgezocht. Ik denk dat dit wel zo'n nummer is dat ik over een tijdje helemaal zat ben, maar op dit moment vind ik het heel leuk! En, als ik het goed begrepen heb, vind ik de clip ook heel erg lief.


Hold back the river - James Bay
Toen er aangekondigd werd dat James Bay het voorprogramma van het aankomende concert van Taylor Swift was (waar ik heen ga), had ik geen idee wie hij was. Dit nummer hoor je nu echter best veel op de radio en ook andere nummer van hem vind ik leuk om te luisteren. Hij heeft een hele fijne stem en de nummers zijn vrij rustig, heerlijk om bij te relaxen dus!


Everything I didn't say - 5 Seconds of summer
Ik luister steeds meer naar 5sos. Hoewel ik eerst alleen Amnesia leuk vond, staan er nu toch al best wat nummers op mijn Spotify afspeellijst. Deze en She looks so perfect zijn de nummers die ik op dit moment het meeste draai. Ik ben nog geen echte fan, maar hun muziek spreekt me wel erg aan!


I really like you - Carly Rae Jepsen
Oké, voor het schrijven van het artikel keek ik dit clipje voor het eerst en ik moet zeggen dat ik het me iets anders had voorgesteld. :) Meer zoals het clipje van Call me maybe! Maar goed, bij dit nummer krijg ik, net als bij bijna al mijn favoriete nummers van dit moment, lekker een zomer gevoel.


Boybands are cliché - Cinemates
Eigenlijk is dit nummer natuurlijk als een soort grap bedoelt en ik heb dan ook hard gelachen toen ik het clipje voor de eerste keer keek. Ik vind het toch wel een erg leuk nummer. Wat ik me wel erg afvraag, kunnen Kelvin en Peter nou echt zingen of is er gewoon heel veel autotune gebruikt?


Paralyzed - Against the current
Als afsluiter van dit artikel een behoorlijk nieuw en waarschijnlijk vrij onbekend nummer. Ik heb Against the current ontdekt omdat de zangeres, Chrissy, wel eens covers doet op het kanaal van Kurt Schneider. Zelf maken ze echter ook hele leuke muziek. Dit nummer is wel wat heftiger (en dan bedoel ik vooral dat Chrissy hier een veel rauwere stem gebruikt) dan wat ze meestal doen, maar ik vind het heel erg leuk!

Wat luisteren jullie veel op dit moment?

1 opmerking:

  1. mooie blog!
    Wat ik op dit moment veel luister is: the Boxer Rebellion (pas mooi live-concert gezien in Tivoli!), Blaudzun (ook een goede live-band, waren pas in onze eigen gebroeders de Nobel in Leiden!) en Agnes Obel. Die laatste is weer even iets heel anders, maar heerlijk om naar te luisteren. Ha ha, jij vindt het misschien wel lekkere huiswerkmuziek??!!
    xxx Moniek

    BeantwoordenVerwijderen