22 maart 2015

What's on my phone?


Een tijdje geleden was ik begonnen aan een What's on my iPhone. Halverwege ben ik daar echter mee gestopt. Een maand daarna heb ik mijn iPhone 4S namelijk laten vallen en dat heeft hij helaas niet overleefd. Na een tijd een oude en geleende telefoon gebruikt te hebben heb ik eindelijk een nieuwe telefoon gekocht. Ik ben nu de trotse eigenaar van een Huawei Ascend P7. Daarom leek het mij leuk om te delen wat er tot nu toe allemaal op staat. Let's go!

Het hoesje dat ik gebruik is gewoon doorzichtig en heb ik tijdelijk geleend van een vriendin. Ik heb er een plaatje uit een tijdschrift achter gedaan. 


Links zie je hoe mijn telefoon eruit ziet als je hem aan zet. Een foto van Taylor Swift op de achtergrond en beveiligd met een PIN code. In het midden zie je mijn eerste startscherm en daarnaast mijn tweede. Hier heb ik als achtergrond gewoon wat bokeh lichtjes. Niet al te druk maar ook niet saai. Op de eerste pagina bevinden zich eigenlijk al mijn apps. Ik deel ze altijd allemaal in in mapjes. Van links naar rechts heb ik de mapjes: games, handig, nutteloos, opslaan, foto+video, internet, school+blog en daarnaast nog de losse app instellingen. Dit omdat ik het handig vind als ik daar snel bij kan. Onder al deze mapjes staat nog een balkje met de tijd en het weer. Daaronder een widget waarmee ik mijn muziek kan bedienen en een fotootje van Taylor Swift, again. Als laatst heb ik op deze pagina nog de balk onderaan waarop, vlnr, kiezer, Chrome, berichten, Gmail en WhatsApp staan. Die apps spreken allemaal vrij voorzich denk ik. Op de tweede pagina heb ik alleen maar mijn Chrome bladwijzers staan.Games
Mijn eerste mapje is een map met spelletjes. Als eerste heb ik 1010!. Dit is eigenlijk een soort tetris, alleen moet je zelf de blokken naar de juiste plek slepen en kan je horizontaal én verticaal rijen wegspelen. (zie het middelste plaatje) Daarnaast staat Play Games, een app van Google die standaard al op mijn telefoon stond. Als derde zie je Dumb Ways 2. Dit is een nieuwe game van het onwijs populaire filmpje. Je moet hierbij allemaal mini-games doen om te zorgen dat je niet op een domme manier dood gaat. Hoewel het leuk is dat ze vernieuwing proberen te brengen met deze nieuwe game, vind ik hem een beetje tegenvallen. Hij loopt vaak vast en veel spelletjes lijken op het originele spel. Op de volgende rij staan No Brakes en Piano Tiles. Bij No Brakes moet je jezelf door een parcours heen sturen (zie de 3e afbeelding) en Piano Tiles is een versie van "don't touch the white tile", wat de meeste mensen denk ik wel kennen.Handig
Zoals de naam al zegt zitten er in het volgende mapje allemaal handige apps. Op de eerste pagina staan alleen maar standaard apps. Updater, Maps, Telefoonbeheer, Zaklamp, Spiegel, Weer, Calculator, Vergrootglas, FM-Radio; niet zo interessant en niet echt uitleg voor nodig. Op de tweede pagina staan behalve Back-up, Thema's, Klok, Bitcasa en Play Store ook drie zelf gedownloade apps. Rechtsboven staat Emoji Keyboard Cute. Met deze app kan je zorgen dat je toetsenbord er leuk uitziet en het zorgt ervoor dat je emoji's kan typen. Mijn toetsenbord ziet er nu uit zoals je rechts kan zien! :) Onderaan staan nog App van de Dag, waarmee je elke dag een betaalde app gratis kan downloaden en Translate, waarmee je dingen kan vertalen.
Nutteloos en Opslaan
Links zie je een mapje met allemaal apps die je niet kan verwijderen maar ik nooit gebruik: Google Instellingen, Gesproken zoekopdrachten, Highlights, HiCare, Vodafone, Magic Tag en Voice Dialer. Ook passen ze gewoon nergens anders. Op de twee rechter plaatjes zie je de pagina's van mijn mapje met apps om dingen op te slaan. Hier heb ik niets zelf in gedownload. Contacten, Bestanden, Kladblok (notities), Agenda, App Inst, Play Boeken, Google Drive, Recorder (voor geluidsopnames), Downloads, Play Music, Polaris Office (waarmee je documenten kan bewerken) en Play Kiosk. Ik heb trouwens mijn muziek app ook hierin gezet.
Foto+video
Alles wat met foto's en video's te maken heeft zet ik hier in. Voor foto's bewerken gebruik ik de eerste drie apps. PicCollage om collages te maken, PicsArt voor alle bewerkingen die je je maar kan voorstellen en Phonto om tekst toe te voegen. IMDb gebruik ik om informatie op te zoeken over verschillende films. Daarnaast de normale camera app, die overigens erg goede foto's maakt. Onder zie je een, zeer kunstzinnige, foto met de achter camera en rechtsboven een foto met de selfie camera. Vervolgens heb ik hier nog NPO, wat eerst gewoon uitzending gemist was. De laatste vijf apps zijn weer systeem apps: Play Films, Video's, YouTube, Galerij en Foto's. Daarvan gebruik ik eigenlijk alleen YouTube en Galerij echt veel.Internet
Dit is denk ik het meest gebruikte mapje van allemaal. Hierin staan namelijk al mijn social media apps. Op de eerste pagina vlnr: Snapchat, We Heart It, Facebook, Happening, Instagram, Google+, Twitter, Browser en E-mail. Behalve Happening kennen de meeste mensen ze denk ik wel. Happing (zie het rechter plaatje) is een app waarin je in een groep, bijvoorbeeld vrienden of familie, allemaal "spellen". Zoals Photo Hunt (waarbij je een bepaald ding moet fotograferen) en de Ranking Game (waarmee je elkaar op bepaalde punten moet beoordelen). Je kan op verschillende manieren punten halen en het is meestal vrij hilarisch. Op de tweede pagina staan Wattpad, Hangouts, Taylor Swift, Messenger en Google. Wattpad is een app waar je verhalen kan schrijven en lezen. Ik gebruik de app vooral om boeken te lezen, want soms staan er echt wel goede tussen! Hangouts is een app van Google die ik eigenlijk nooit gebruik. Taylor Swift is een app waar je met andere fans kan praten en nieuws over Taylor Swift kan lezen. Messenger is een chat app van Facebook en Google spreekt voor zich.School+blog
Als eerste heb je hier itslearning. Dit is een app voor school, volgens mij gebruiken heel veel scholen die. Forest is mijn nieuwste aanwinst, je ziet hem op beide rechter plaatjes. Het idee van deze app is dat je een boom plant die vervolgens 30 minuten moet groeien. (midden) Zodra je de app afsluit gaat je boom dood dus ben je gedwongen om niet op je telefoon te kijken. Heel handig als je bijvoorbeeld moet leren. Uiteindelijk krijg je voor elke dag een veldje waar, als je het goed doet, allemaal mooie bomen op komen te staan. (rechts) Omdat ik de app dus pas net heb staat er bij mij alleen nog maar een dode boom, omdat ik het even wilde uitproberen. Als laatste heb ik nog Blogger en Bloglovin'. Met Blogger kan ik artikelen voor mijn blog schrijven. Bloglovin' is een handige app om andere blogs te volgen en in één overzicht alle nieuwe artikelen te kunnen zien.

Dat was alles wat er op mijn telefoon staat! Het is een iets langer artikel geworden dan gepland, maar hopelijk was het toch nog interessant om te lezen.

Wat is jullie favoriete app?

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk om dit te zien zeg!! Mijn liwvwlinfspappenisInsfha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te zien! Wat heb jij goed nagedacht over die indeling. Bij mij staat alles kris kras door elkaar!
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen