14 mei 2015

Plog: meivakantie


Ik heb de afgelopen twee weken vakantie gehad en daar heel erg van genoten. Ik was er erg aan toe omdat het best druk is geweest met school en dergelijke. Hoewel ik vooral heb geslapen en Netflix heb gekeken, heb ik toch een paar leuke foto's gemaakt en waren het twee hele chille weken. Morgen moet ik helaas weer naar school, dus laat ik nu door het schrijven van dit artikel maar even nagenieten van de vakantie.

Maandag 27-04

Op maandag was het koningsdag. Ik ben samen een vriendin, Iris, naar de vrijmarkt vlakbij geweest. Ik was voornamelijk geïnteresseerd in de boeken en heb die dus ook op de foto gezet. Helaas geen boek gevonden, wel een Wii spel.

 We hebben een ijsje gehaald en opgegeten langs de gracht!

 Het was namelijk heerlijk weer. De witte plek in deze foto is dan ook geen wolk, maar de zon!
Snapchat had speciale filters voor koningsdag, dus die moesten Iris en ik even uitproberen. ;)De vlag uit voor Koningsdag. Heel gek, een paar minuten na deze foto, brak plotseling de vlaggenstok houder af. Ik was blij dat ik net weg was!

Dinsdag 28-04

 Het enige dat ik dinsdag moest doen was naar gitaarles. Op de terugweg haalde ik even twee kopieën van dit (gratis) tijdschrift. Zien jullie de enorme spelfout op de voorkant? In het artikel over Taylor stonden ook een aantal fouten, niet erg goed dus. Maar goed, hij was gratis, dus ik ga hem gewoon gebruiken om dingen uit te knippen. :) Ik bakte chocolade cakejes. Weliswaar met een pak, maar ze waren wel heel erg lekker, al zeg ik het zelf. Hier links voor en rechts na de oven.
's Avonds aten we dit super lekkere bonen gerecht en dat ziet er altijd heel kunstig uit.

Woensdag 29-04


Op woensdag had ik niks staan. Hier was ik gewoon een beetje aan het relaxen. :)

Ik maakte een afspeellijst met de meeste liedjes van De Beste Singer Songwriter van Nederland (van dit jaar) erop. Heerlijk om naar te luisteren!

Donderdag 30-04
Mijn moeder en ik besloten om lekker te gaan lunchen in het centrum van de stad waar ik woon. Zij had het broodje met zalm, ik met paddenstoelen en room. Er zat zoveel op dat de broodjes bijna helemaal verdwenen, haha. Het was heerlijk!


Na het eten liepen we nog even door de stad en kwam ik deze geweldige etalage tegen. Taylor Swift (die je dus op de poster ziet) heeft een eigen lijn bij het Amerikaanse schoenenmerk Keds en doet veel fotoshoots voor advertenties. Vandaar dus dat ze hier in de etalage hangt. :)

Vrijdag 01-05
Op vrijdag ging ik weer met Iris weg, maar nu naar Den Haag om te shoppen. De shoplog daarvan staat al online. Ik was van plan op de terugweg naar het station nog heel wat foto's te maken van onder andere de nieuwe Primark, maar we waren al veel te laat voor onze trein en wilden de volgende niet ook nog missen, haha.
We lunchten bij de Hema. Lekker en goedkoop. We hadden een broodje met mozarella, een calzini met (wederom) mozarella en een muffin om met z'n tweeën te delen. Vooral de calzini is echt een aanrader!

Met een kortingsbon van de NS haalden we frozen yoghurt bij Frozz. Het was echt superlekker! Voor vier euro kan je (normaal gesproken) een middelgroot bakje yoghurt krijgen en daar mag je dan drie toppings voor uitzoeken. Ik had mango, ananas en chocola (links) en Iris ruilde de ananas om voor aardbei (rechts).Een prachtige, onscherpe foto vanuit de trein terug.

Zaterdag 02-05
Deze dag was het echt heel warm. Hoewel ik de ochtend binnen en Netflix kijkend doorbracht, ging ik 's middags lekker in de tuin zitten en begon ik aan het boek van Soldaat van Oranje. En een van de bomen in onze achtertuinen stond prachtig in bloei, dus daar moest natuurlijk ook even een foto van gemaakt worden. En tja, dat was eigenlijk alles wat ik die dag gedaan had.

Zondag 03-05
De zondag stond vooral in het teken van het artikel dat die dag online moest komen. Ik ging naar Iris om samen onze aankopen van vrijdag op de foto te zetten en werkte daarna thuis het artikel uit.

Maandag 04-05

Op 4 mei deed ik overdag niet zoveel. 's Avonds echter wel. Ik keek de nationale herdenking op tv en was om acht uur twee minuten veel. Daarna reed ik met mijn moeder naar Leiden om daar een speciale voorstelling van Soldaat van Oranje bij te wonen. Ze deden afwisselend scènes met liedjes uit de oorspronkelijke musical en gedichten. Het was heel mooi en bewees maar weer dat Soldaat van Oranje niet alleen gaaf is met het immense décor waar normaal in gespeeld wordt.


Na afloop van de voorstelling kwamen de acteurs de foyer in. Hier zie je mijn foto met de speler van Erik Hazelhoff, Dorian Bindels. De flits van mijn telefoon stond uit, wat ervoor zorgde dat de foto veel te donker werd. Ik heb het geprobeerd te fixen met fotoshop, maar dit is het beste waar ik zo snel mee kon komen. Maar goed, ik heb toch wel mooi de hoofdrolspeler ontmoet! En de "photobombing" op de achtergrond is ook wel heel mooi. :)

Dinsdag 05-05
Op Bevrijdingsdag besloten we met het hele gezin cultuur te gaan snuiven bij de Zaanse schans. Dit is een plek waar ze een soort klein dorpje hebben gemaakt door allemaal oude, typisch Hollandse huisjes bij elkaar te zetten.
 
Er liepen kippen rond en ik probeerde ze te fotograferen,  maar ze weigerden stil te zitten. Dit is de beste foto die ik kon maken. :)
 
Er was een nagemaakte oude Albert Heijn en deze stond buiten.
 

Hoewel het 's ochtends heel mooi weer was, begon het 's middags keihard te regenen. We besloten te schuilen in een pannenkoekenhuis en ik nam een pannenkoek met spek en kaas (die er op deze foto veel minder smakelijk uitziet dan hij eigenlijk was)

Woensdag 06-05

 
Op woensdag deed ik niet zoveel. Maar toen ik eventjes buiten was om mijn fiets naar de fietsenmaker te brengen kwam ik heel veel leuke bloemen tegen en besloot me daarop uit te leven met mijn foto's. Om te voorkomen dat jullie tien minuten door bloemenfoto's heen scrollen, heb ik de leukste maar even in een collage gezet.

 
Nog meer kippen. Ik kwam er langs en was toch al bezig met foto's maken...
 
Van donderdag tot en met zondag heb ik helaas geen foto's, maar ik deed dan ook niet echt interessante dingen. Die laatste vier vakantiedagen bestonden voornamelijk uit huiswerk maken en mijn kamer opruimen.
 
Kortom: een hele leuke vakantie!
 

4 opmerkingen: